In de vooraankondiging stelt Carlene Chmaj dat vier van de updates als kritiek worden aangemerkt. De rest is ‘belangrijk’. Tegenover Computerworld speculeren enkele experts dat de updates van Microsoft Office patches kunnen zijn voor het DLL load hijacking lek, dat een paar weken geleden door HD Moore openbaar is gemaakt. Dat lek kan niet gepatcht worden in Windows, maar moet gerepareerd worden in de applicaties zelf. Het lek zou ook zitten in een aantal Office applicaties, zoals Word 2007 en Powerpoint 2007 en 2010.

Microsoft heeft al een noodfix klaargezet om aanvallen tegen te gaan. Maar het heeft tot nu toe niet bekend gemaakt welke eigen applicaties precies kwetsbaar zijn. Behalve van Office is het ook bekend van Internet Explorer.

Vooral voor Windows XP SP3

De updates voor komend Patch Tuesday zouden overigens vooral gericht zijn op Windows XP SP3, het oudste besturingssysteem dat Microsoft nog ondersteunt. Dat krijgt 8 updates, waarvan er drie kritiek zijn. Vijf updates zijn van toepassing op Windows Vista, waarvan twee kritiek. Windows 7 krijgt maar drie updates, waaronder geen kritieke.

Bron: Techworld