Webwerelds zustersite Infoworld meldt dat drie patches van de Patch Tuesday van vorige week voor problemen zorgen. Een daarvan (KB-2840628) duikt inmiddels niet meer op in Windows Update, maar is nog niet officieel teruggetrokken. Microsoft-watcher Woody Leonhard noemt de laatste updateronde van Microsoft "Black Tuesday".

Systeembestandscontrole hangt

In de omschrijving van KB-2803821 staat dat dat de patch bekende problemen oplevert, maar de update blijft ondanks dat beschikbaar. Deze patch voor Windows 8 en Windows RT zorgt er bij verschillende voor gebruikers voor dat systeembestandscontrole onterecht wordt gestart en blijft hangen in zijn proces.

Een derde probleem (met KB-2803821) speelt al bijna een week bij gebruikers van onder meer gamesplatform Steam. Cutscenes in games worden opeens voor de helft gevuld met zwart beeld. Soortgelijke problemen zijn ook genoteerd door mensen met diverse videobewerkingssoftware.

Situatie verslechtert

Leonhard ergert zich groen en geel aan de laatste patchronde en vraagt zich af of er wel iemand de leiding heeft bij Microsoft. “Ik doe al een decennium verslag van de vreemde gedragingen van Windows-patches, maar ik heb de situatie nog nooit zo zien verslechteren als nu.”