Vasco meldt dat het dit kalenderjaar 5,6 miljoen dollar netto verlies lijdt door DigiNotar. Dat Nederlandse bedrijf is begin dit jaar gekocht voor 10 miljoen dollar. Begin oktober bleek dat de gehackte certificaatverstrekker 3,3 tot 4,8 miljoen dollar schade heeft veroorzaakt voor de moedermaatschappij. Die cijfers zijn aan het licht gekomen uit paperassen die Vasco heeft ingediend bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC.

Distantiëren

De nieuwe, hogere verliescijfers komen naar voren uit de financiële resultaten die Vasco publiekelijk bekendmaakt. In het afgelopen kwartaal (op 30 september afgesloten) is er 3,7 miljoen dollar verloren en in de eerste negen maanden van dit jaar 5,6 miljoen dollar. Dat verlies is “gerelateerd aan DigiNotar BV, dat in het derde kwartaal van 2011 is opgeheven", meldt Vasco in het persbericht.

Daarin distantieert het bedrijf zich nogmaals van de dochteronderneming, die vergaand is gehackt en dat vervolgens heeft stilgehouden. “We waren wel teleurgesteld over de sluiting van de DigiNotar-activiteiten, maar we geloven wel dat Vasco's klanten begrijpen dat de ceritificaatautorisatie-business van DigiNotar los en apart staat van onze core authenticatie-business", schrijft Vasco-ceo Kendall Hunt.