Dat blijkt uit een inventarisatie van het departement. Bij alle vijftien organisaties die onder het ministerie van Handel vallen, is geteld hoeveel laptops er vermist worden. In totaal zijn er 30.000 laptops bij het ministerie in gebruik. Sinds 2001 zijn er 1137 als vermist of verloren opgegeven.

Een deel van de kwijtgeraakte laptops is afkomstig van het Census Bureau, dat informatie verzamelt over huishoudens en de economie. Dit bureau mist overigens ook nog vijftien handheldcomputers.

Vanwege de vermiste laptops heeft het Census Bureau contact gezocht met 558 huishoudens van wie informatie mogelijk op straat ligt. De data op de computers zou overigens wel versleuteld zijn en er zijn twee wachtwoorden nodig om toegang te krijgen tot de data, aldus een woordvoerder van het ministerie.

Bij de National Oceanic and Atmospheric Administration, die ook onderdeel uitmaakt van het ministerie van Handel, zijn 325 laptops spoorloos. Drie daarvan bevatten persoonlijke informatie. Op de machines stonden onder meer gegevens van de 146 personeelsleden.

Naar aanleiding van de inventarisatie wil het ministerie de versleuteling en wachtwoord-beveiliging op alle laptops gaan verbeteren.