Haar zoontje had met haar Samsung-tablet crystals gekocht, een virtuele munteenheid in het spel Marvel Run Jump Smash. Dit was mogelijk omdat het kind binnen een half uur nadat zijn moeder een app had gedownload, zijn crystals had bemachtigd.

Half uur onbelemmerd winkelen

Volgens Imber-Gluck had ze kort daarvoor een app gedownload, waardoor het wachtwoordloze halfuurtje zonder dat ze dat door had geactiveerd was.

In de aanklacht beschuldigen de moeder en haar advocaten Google van het onjuist informeren van zijn klanten. Google vertelt ouders niet dat na het aanschaffen van een app in de Play Store, er een half uur lang geen wachtwoord meer nodig is. Ook niet voor in-app-aankopen. Waarbij het niet uitmaakt of de standaard wachtwoordbeveiliging is in- of uitgeschakeld.

Apple verloor rechtszaak

Afgelopen januari verloor Apple een gelijksoortige rechtszaak. Wat voor Imber-Gluck de hoofdreden is waarom ze nu een class-action start tegen Google.

Op iPhones en iPads werd er een kwartier lang geen wachtwoord gevraagd. Apple heeft na de rechtszaak het wachtwoordvrije kwartiertje uitgeschakeld. Google heeft nog niet gereageerd op deze nieuwe rechtszaak.

Google App Class Action by jeff_roberts881