De 12-jarige Alex Miller heeft voor het ontdekken van een buffer overflow in Firefox een cheque van drieduizend dollar gekregen, schrijft de San Jose Mercury News. Mozilla beloont vinders van ernstige bugs met dat bedrag. De tiener uit de stad in Silicon Valley startte met het speuren naar fouten toen Mozilla onlangs de beloning verhoogde van 500 dollar naar drieduizend dollar.

15 uur

Miller vond in eerste instantie een bug in de zoekfunctie van de browser en rapporteerde dat, maar die fout was volgens Mozilla niet belangrijk genoeg om te leiden tot de maximale beloning. Miller ging vervolgens door met zijn zoektocht. Hij speurde tien dagen lang anderhalf uur per dag. Uiteindelijk ontdekte hij een fout in de manier waarop Firefox met het geheugen omgaat. Miller is autodidact en leest veel technische handleidingen die bij zijn ouders in de kast staan.

Niche

Mozilla bevestigt tegenover de regionale krant San Jose Mercury News dat Miller een belangrijke bijdrage aan de veiligheid van de browser heeft geleverd, aldus Brandon Sterne, securitymanager bij Mozilla. "Slechts een kleine groep mensen draagt bij op dit terrein. Het is een beperkte technische niche die zich hiermee bezighoudt."

De eerste uitgave die Miller met het Mozilla-geld deed was een donatie aan een plaatselijk dierenasiel. De rest van het bedrag gaat naar een nieuwe computer, kerstcadeaus voor familieleden en zijn spaarrekening.