Larry is feitelijk niets meer dan een afbeelding van een soort douanebeambte die een paspoort omhoog houdt. Mozilla hoopt hiermee duidelijk te maken dat de identiteit van de website in orde is.

De digitale douanier komt in actie als het bezochte domein beschikt over een evssl-certificaat (extended validation secure sockets layer).

Deze ev-certificaten worden in Firefox 3.0, die eind dit jaar wordt verwacht, ondersteund. Ook IE7 ondersteunt deze certificaten. In deze browser kleurt de adresbalk groen.

Mozilla kiest er echter bewust voor de nadruk op de identiteit van het domein te leggen, in plaats van alle seinen op groen te zetten voor de bezochte website.

"Het enige dat we proberen te zeggen is dat we een bepaalde mate van vertrouwen hebben in de identiteit van de website, niet dat het gevrijwaard is van dreigingen", aldus Mozilla-beveiligingsbaas Window Snyder.

Malwarefilter

Ook nieuw in Firefox 3.0 is een tool die automatisch websites blokkeert als deze verdacht worden van het hosten van malware. Deze functionaliteit maakt gebruik van de blacklists van Google.

Mozilla heeft zoveel vertrouwen in het malwarefilter dat gebruikers geen mogelijkheid krijgen om het waarschuwingsbericht te negeren en simpelweg door te klikken naar de website. Bron: Techworld