Bughunters zijn de laatste week in een forse concurrentiestrijd verwikkeld in de zoektocht naar bugs in de webbrowsers van Firefox 2.0 en Internet Explorer 7. Cnet meldt dat er geruchten naar buiten zijn gekomen van tenminste twee bugs in Firefox.

Security Chief van Mozilla, Window Snyder noemt de geruchten 'ruis' en geeft aan dat de twee gevallen geen beveiligingsrisico vormen voor gebruikers. Ook laat ze weten dat eerdere rapport dat verspreid werd via de Bugtrack mailinglist incorrect is. Het rapport beschreef eerdere bekende problemen in Firefox 1.5, die in Firefox 2.0 weer zouden opduiken.

"Deze problemen zijn ons bekend en opgelost", aldus Snyder. Wel is er sprake van een gerelateerd probleem, waardoor Firefox kan crashen. Mozilla heeft aangegeven dit te hebben opgelost, maar er nog eens extra naar te kijken. Snyder benadrukt dat ze blij is met de hulp van de online community, mits de bugs op een verantwoorde manier worden doorgegeven aan Mozilla. "Op deze manier zijn wij in staat sneller bugs te identificeren en fixen."

Mike Schroepfer, van Mozilla noemt Firefox 2.0 een van de meest stabiele versies tot nog toe.