De mp3-spelers zijn besmet met de kwaadaardige Worm_qqpass.adh-software. Wie de mp3-speler aansluit op zijn pc om het muziekapparaat met muziek te vullen, infecteert ook zijn pc. Daar probeert de worm persoonsgegevens te stelen.

De worm richt zich met name op gebruikers van het instant messaging-programma QQ, dat in China en Zuid-Afrika erg populair is. Van deze gebruikers steelt het login-gegevens en stuurt die per e-mail door. Ook probeert de worm antivirussoftware uit te schakelen. De worm is alleen besmettelijk voor Windows-gebruikers.

McDonald's heeft de prijswinnaars software van Trend Micro aangeboden om de worm te verwijderen. De prijswinnaars kunnen ook hun mp3-speler inruilen voor een nieuwe zonder schadelijke software.

De actie met de mp3-spelers liep in Japan van 4 tot en met 31 augustus. Eind september ontvingen tienduizend winnaars een mp3-speler als prijs.

De Qqpass.adh-worm is door Trend Micro voor het eerst op 29 september gesignaleerd. De schade die de software kan aanrichten, is groot. Toch is het gevaar om met de worm besmet te worden klein, omdat de worm niet wijd verspreid is.