De problemen doen zich voor bij sommige Windows-gebruikers die vorige week MS07-069 (een cumulatieve update voor Internet Explorer versies 6 en 7) hebben geïnstalleerd. Getroffen gebruikers klagen dat ze IE niet meer kunnen opstarten of dat de browser bij het bezoeken van bepaalde websites crasht.

Op het Microsoft Security Response Center (MSRC) weblog schrijft Kieron Shorrock dat de security-update inderdaad tot problemen kan leiden op computers met Windows XP Service Pack 2 (SP2) in combinatie met Internet Explorer 6. Volgens Terry McCoy, program manager voor Internet Explorer Security, komen de crashes voor op sites waarop de nodige media-content staat. Als voorbeeld noemt McCoy msn.com.

Het probleem kan worden verholpen met behulp van een work-around die staat beschreven op de support-site van Microsoft. Gebruikers die de work-around willen toepassen, moeten daartoe de registry aanpassen. Voor het gros van de Windows-gebruikers zal dat geen gemakkelijke opgave zijn.

De omvang van het probleem lijkt overigens mee te vallen. Microsoft stelt dat slechts een 'klein aantal klanten' is getroffen. Het probleem doet zich volgens Shorrock alleen voor bij een 'customized' installatie. Een lezer van Techworld meldde dinsdag al dat hij bij de installatie van de update op duizend pc's geen problemen was tegengekomen. Bron: Techworld