Het gaat om labeltjes die de ernst van de waarschuwing moeten weergeven: 'critical', 'moderate' en 'low'. Bovendien worden de bulletins die aan de abonnees worden verstuurd gesorteerd op type. Er wordt onderscheid gemaakt tussen clients, internetservers en interne bedrijfsservers.

Op die manier moet het voor de ontvanger van een veiligheidswaarschuwing sneller duidelijk worden wat er aan de hand is en of de waarschuwing van belang is. Vorig jaar stuurde Microsoft zo'n 100 waarschuwingen over veiligheidslekken. Hierin werd nog geen onderscheid gemaakt in ernst en aard van het probleem.

Gevolg was, stelt Microsoft in zijn Technet-sectie, dat gebruikers in veel gevallen nalieten de noodzakelijke patches te installeren. Zij zagen immers door de bomen het bos niet meer. De nieuwe benadering, afgekeken van onder meer makers van antivirussoftware, moet daar verandering in brengen.

Door het niet installeren van patches konden dit jaar virussen als Code Red en Nimda aan een uitgebreide opmars beginnen.