Met de vondst van de berg digitale munten (met een geschatte waarde van 82.688.950 euro) zijn nog lang niet alle kwijtgeraakte munten terug. Nog steeds zijn 650.000 bitcoins spoorloos.

De gevonden bitcoins zaten in wallets die in het verleden gebruikt werden, maar waarvan Mt. Gox dacht dat ze al jaren leeg waren, schrijft CEO Mark Karpel├Ęs in een verklaring. De bitcoins werden gevonden toen de dienst een scan over de oude wallets heen haalde. Deze digitale portemonnees werden sinds 2011 niet meer gebruikt omdat de dienst naar een nieuw formaat overstapte.

'Where's our money, Mt. Gox?'

Schuldeisers van het bedrijf dat faillissement heeft aangevraagd zijn benieuwd wie als eerste met de buit van de vondst betaald zullen worden. Mt. Gox heeft nu bij elkaar 202.000 bitcoins; naast de gevonden 200.000 munten kon het bij het indienen van het bankroet 2.000 bitcoins overleggen. Alle munten staan nu veilig in offline bronnen opgeslagen.

Naar het verdwijnen van de andere 650.000 bitcoins loopt nog steeds een onderzoek, heeft de CEO aangegeven. Mt. Gox beweert dat ze bij een hack gestolen zijn, terwijl critici een complot vermoeden.