Volgens de Unix-fabrikant is het virus er in geslaagd via een zogenoemde Denial of Service (DoS) aanval hun website compleet onbereikbaar te maken.

De aanval begon 1 februari en zal volgens SCO nog aanhouden tot 12 februari. "Deze grote aanval, veroorzaakt door MyDoom, overspoelt internet nu met aanvragen voor Sco.com", zegt Jeff Carlon van SCO.

"We verwachten dat deze aanval de komende dagen aanhoudt. We hebben wel noodmaatregelen getroffen om met dit probleem om te gaan." Deze maatregelen zullen maandag in de loop van de dag bekend worden gemaakt.

MyDoom

De maker van MyDoom - ook wel Novarg en Mimail.R genoemd - heeft het virus zo geprogrammeerd dat het vanaf 1 februari een aanval op Sco.com uitvoert. Volgens beveiligingsbedrijf Symantec doet een kwart van de besmette systemen mee aan de aanval op de Unix-fabrikant.

Een recent ontdekte variant van MyDoom heeft het naast SCO ook op Microsoft voorzien. MyDoom.B is zo geprogrammeerd dat geïnfecteerde computers vanaf 3 februari een distributed denial of service (DDoS) aanval op Microsoft.com uitvoeren. Tipgeld

Zowel SCO als Microsoft hebben ieder 250.000 dollar uitgeloofd voor de gouden tip die leidt tot de aanhouding van de maker van MyDoom en zijn variant. Microsoft loofde eerder ook al 250.000 dollar uit voor informatie over de makers van Sobig.F en MSBlaster.