De foto heeft een grootte van één millimeter en is te klein om met het blote oog te zien. De Spaanse blogger, genaamd Kwisatz, heeft dan ook flink lopen inzoomen op de Vista-dvd. In een blogposting heeft Microsoft bekendgemaakt dat de foto verstopt zit om zo het dupliceren van de Vista-dvd te bemoeilijken.

"Complottheorieaanhangers zullen wel teleurgesteld zijn", schrijft Nick White van Microsoft op het Windows Vista blog. "De foto is slechts een van de vele afbeeldingen die op de dvd staan. De drie mannen op de foto zijn medewerkers van Microsoft's antipiraterijteam."

Kiwatz had nog drie foto's gevonden op de dvd, maar was niet in staat om de details van deze foto's te zien. Volgens White gaat het hier om een aantal kunstwerken.

Na de ontdekking van Kwisatz werd er op verschillende blogs druk gespeculeerd over de herkomst en het doel van de foto. Zo schreef Nathan Weinberg op Insidemicrosoft dat er binnen Microsoft een e-mail rondging met de vraag wie de foto op de dvd had gezet. "Dat betekent dat het tot nu toe nog niet bekend was dat de foto op de dvd stond en dat er een zekere mate van bezorgdheid over bestaat", zo schreef hij.

Lezers van het Make magazine's blog waren al druk aan het speculeren over de identiteit van de drie mannen. "Ik denk dat het de drie ruiters van de Apocalyps zijn", stelde een persoon. Een ander zette zijn geld erop in dat de linker op de foto Kevin Johnson van Microsoft was. Een derde persoon dacht zeker te weten in een van de drie mannen Apple-topman Steve Jobs te herkennen.