De technologie is nog niet klaar, maar NEC verwacht dat deze over een jaar commercieel kan worden toegepast, zo meldt Tmcnet.com.

De NEC-technologie zal de netwerkverbindingen continue in de gaten houden. Zodra er iets gebeurt dat afwijkt van het normale, wordt de verbinding onderschept om mogelijke problemen te voorkomen.

Hoewel er over de technologie veder nog weinig bekend is, lijkt het erop dat NEC aan een eigen inbraakpreventiesysteem (ips) werkt.

Hierbij wordt een systeem of netwerk niet op basis van steeds bijgewerkte signatures beschermd, maar op basis van gedragsherkenning van netwerkverkeer. Samen met andere beveiligingsfuncties, maakt deze manier van beveiliging dan deel uit van een totaalpakket.

Dergelijke multifunctionele pakketten nemen een hoge vlucht en steeds meer leveranciers bieden dergelijke software aan. Het aantal aanbieders zal overigens volgens IDC de komende tijd nog stijgen.

IDC verwacht dit segment de komende paar jaar een explosieve groei zal doormaken. In 2003 werd in deze markt in totaal 105 miljoen dollar omgezet, maar de verwachting is dat dit zal stijgen tot een bedrag van 3,5 miljard dollar in 2008.

Deze groei is deels te danken aan het feit dat deze multifunctionele producten, die veelal uit firewalltechnologie├źn zijn ontwikkeld, volwassen worden. De kinderziekten uit de beginperiode behoren hiermee nagenoeg verleden tijd, aldus analisten.

De toenemende populariteit van dergelijke multifunctionele platforms zal overigens een aderlating betekenen voor bedrijven die op dit moment 'traditionele' firewalls en vpn-toepassingen maken, meent IDC. Bron: Techworld