Uit wereldwijde metingen van Messagelabs blijkt dat 74 procent van alle mail in november een spambericht betrof. Dit is een stijging van 1,1 procent vergeleken met oktober en een nieuw record.

Vooral werknemers van kleine bedrijven zijn de dupe van de stortvloed aan spam. Zij ontvangen bijna twee keer zoveel spam als een werknemer bij een middelgroot bedrijf, zo stelt Messagelabs.

Opvallend genoeg blijkt de hoeveelheid spam in Nederland juist af te nemen. Waar in oktober nog 59,1 procent van alle mail die langs de Nederlandse sensoren van Messagelabs kwam een spambericht betrof, is dit in november gedaald tot 51 procent.

In België is daarentegen een tegenovergestelde ontwikkeling waar te nemen. In dit land is de hoeveelheid spam gestegen met maar liefst 6,9 procentpunt tot 61,2 procent.

Op virusgebied scoren zowel Nederland als België goed. In deze landen zijn verhoudingsgewijs de minste mails besmet met een virus.

In Nederland is 1 op de 250 mails besmet met een virus. In België is dat 1 op de 500. Ter vergelijking: in India, de nummer één op de lijst qua virusinfecties, is 1 op de 26,3 mails geïnfecteerd. Bron: Techworld