In tegenstelling tot burgers van andere landen gelooft de Nederlander helemaal niks van alle vrolijke toekomstvoorspellingen over zelfsturende auto's, elektronische gezondheidszorg en slimme huiskamer- en keukenapparaten. We gaan in 2025 gewoon met de fiets of de bus naar onze huisarts en een slimme koelkast die zelf zijn boodschappenlijstje via het internet inlevert bij de Appie, nee die hoeven we net.

In een onderzoek van McAfee komt naar voren dat Amerikanen, Britten, Duitsers, Spanjaarden, Italianen en Fransen allemaal meer vertrouwen hebben in de technologische vooruitgang dan Nederlanders. McAfee noemt ons zelfs weerbarstig en onwillig als het gaat om het 'omarmen' van nieuwe technologie, niet alleen in de gezondheidszorg, maar ook in transport. Komt dat door onze liefde voor de fiets (al dan niet elektrisch) of is het wat anders? Het onderzoek geeft er geen antwoord op.

Laat die privacy maar zitten...

Wel duidelijk wordt dat we ons in ieder geval geen zorgen maken over onze privacy. De veiligheid van onze technologie is wel een punt, daar maakt iedereen, dus ook de Nederlander, zich ernstig zorgen over. Maar dat heeft niks met privacy te maken, eerder is iedereen bang voor boeven die je centjes proberen af te pakken of iemand die zich digitaal gaat voordoen als een ander. Nog geen 20 procent is bang voor schending van zijn privacy.