Aan het begin van deze week verzamelden mondjesmaat de eerste echte iPhone-fans zich voor de Apple Store, op het Leidseplein in Amsterdam. Allemaal om vandaag de nieuwste smartphones van Apple, de iPhone 6 of de iPhone 6 Plus te bemachtigen.

Donderdagavond

De early birds zaten bijna geluidloos, keurig netjes achter de afzetpalen, op hun picknickstoelen te wachten op de nieuwe toestellen van Apple. Een gigantisch verschil met de iPhone-rijen in New York. Daar sliepen mensen in vuilniszakken op straat, maakten onderling ruzie en er werden zelfs hardhandige arrestaties verricht. De Amerikaanse beveiliging had hun handen vol aan het ruziemakende publiek. In vergelijking met New York heeft de beveiliging in Amsterdam enkele rustige dagen beleefd.

Donderdagavond waren de eerste stoeltjes al uitgeklapt voor de Apple Store in Amsterdam.

Media

Vrijdagmorgen werd het pas echt druk op het plein. Waar donderdag nog ruimte tussen de hekken was, begon het tijdens de ochtend van de release redelijk vol te stromen. Mensen werden geïnterviewd door verschillende media en ook nu gedroegen zij zich prima en wachtten keurig hun beurt af.

Vrijdagochtend in de rij voor nieuwe iPhones

Record

In het eerste weekend toen de nieuwe smartphones op de markt kwamen, hebben ze Apple een record bezorgd. Binnen drie dragen zijn er meer dan 10 miljoen exemplaren van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus verkocht.

Een deel van de rij voor de Apple Store

Mensen worden door de media geïnterviewd

Drukte voor de Store