De - vermoedelijk - Braziliaanse groep, die zichzelf 'Un-Root crEw' noemt, is er in geslaagd een Nederlandse server binnen te dringen. Alle sites die hier worden gehost zijn beklad, zo blijkt uit gegevens van Zone-H.org. Het ip-adres van de server behoort toe aan een klant van Intermax, een Rotterdams it-bedrijf dat onder meer serverruimte verhuurt. Hierdoor zijn vooral Nederlandse websites de dupe van de deface-actie. De alarmbellen bij Intermax gingen zondagavond rinkelen, waarna het bedrijf de bewuste afnemer in kennis heeft gesteld. Of en welke actie er tot nu toe is genomen, is nog niet bekend.

Slachtoffers

Tot de slachtoffers behoren ook Avonturenpark Hellendoorn en WirelessEindhoven.nl. De voorpagina van deze websites werden gesierd door een kwaadkijkende pinguïn met bijl en vergif en ondertekend door 'Un-Root crEw'. De server is enige tijd uit de lucht geweest. Inmiddels is de server weer operationeel en zijn de diverse sites weer bereikbaar.
Update, 12:25 uur: Artikel compleet herschreven. Een eerdere versie meldde nog dat alleen de site van pretpark Hellendoorn was beklad. De actie blijkt echter grootschaliger.
Update, 15:30 uur: De server en sites blijken weer in de lucht te zijn.