Dat schrijft security-deskundige Roel Schouwenberg (Kaspersky) op Viruslist.com. Het gebruik van het Nederlands in de mail is, zeker in vergelijking met sommige andere phishing-mails, relatief goed. Desondanks staan er wel enkele foutjes in. Die zouden er volgens Schouwenberg al toe moeten leiden dat de alarmbellen gaan rinkelen bij gebruikers.

Een andere 'fout' van de phishers is dat de site waarnaar ze verwijzen in hun mail niet in het Nederlands is. "Hopelijk leidt dat ertoe dat ontvangers van de mail hun gegevens niet achterlaten op de site", schrijft Schouwenberg.

De virusdeskundige vermoedt wel dat de spamrun enig succes heeft gehad. Kaspersky ontving de mail donderdag, maar een zoekopdracht wees uit dat hetzelfde bericht vorige week ook al werd verspreid. "Dat wijst erop dat de eerste zending waarschijnlijk redelijk succesvol was. Waarom zou je dezelfde mail anders opnieuw versturen?"

PayPal is één van de populairste doelwitten voor phishers. Uit onderzoek dat de Britse virusbestrijder Sophos vorig jaar september uitvoerde, blijkt dat 21 procent van alle phishing-berichten uit naam van PayPal of eBay werd verstuurd.

De meeste van die berichten zijn echter in het Engels. Desondanks komt de Nederlandse PayPal-mail niet echt als een verrassing voor Schouwenberg. Vorig jaar voorspelde hij al dat phishers vaker gebruik zouden gaan maken van Nederlandstalige mails. Bron: Techworld