Het team achter de Prodeum-munt probeerde investeerders over te halen geld te steken in de munt voordat deze op de markt zou worden gebracht. De blockchain en bijbehorende munt zou gekoppeld worden aan de grondstoffenmarkt en is gebaseerd op Ethereum. Het team wilde via een Initial Coin Offering 6,5 miljoen dollar (of 5400 Ether) binnenhalen om hun startup te financieren.

De website werd echter na enkele dagen alweer offline gehaald en vervangen door het woord "penis". Gelukkig bleek de uiteindelijk schade mee te vallen, er was tot het verdwijnen van de site slechts 11 dollar geïnvesteerd.

Identiteitsdiefstal

De vermeende oprichters van deze munt, Darius Rugevicius, Vytautas Kaseta, en Mario Pazos, zeggen zelf slachtoffer te zijn. Hun identiteit zou zijn gestolen en zij zijn bang dat deze actie hun reputatie negatief beïnvloedt.

Rugevicius laat aan Businees Insider weten wel werkzaam te zijn in de cryptowereld, maar niets met dit project te maken heeft. Ook Pazoz zegt niets te weten over Prodeum tot het moment dat hij werd benaderd de oplichtingspraktijk te becommentariëren. Kaseta, Blockchain-engineer, zegt al bezig te zijn juridische stappen te nemen tegen de identiteitsdieven en samen te werken met de crypto-community om de oplichters te pakken.

De vierde persoon die genoemd werd op de webpagina blijkt fictief te zijn.