De Power Pwn is een superkleine Linux-computer compleet met uitgebreide set hacksoftware, waaronder Metasploit, Kismet, Aircrack, SSLstrip, nmap, Hydra, Ettercap en nog veel meer. Dit hackpakket zit verstopt in een stekkerblok annex overspanningsbeveiliger. Het systeem heeft ingebouwde Ethernet-poorten, krachtige WiFi- en Bluetooth-antennes, 16 gigabyte aan interne opslagruimte, een externe adapter voor gsm- en 3G-verbindingen, en het werkt ook als echt stekkerblok.

Zwitsers hack-zakmes

Tot de mogelijkheden behoort ook het zelf opzetten van een - via de onboard Ethernet-poort wel werkend - 'nep' WiFi-accesspoint. Door de ingebakken hacksoftware vallen bedrade én draadloze netwerken te hacken. Zo biedt de Power Pwn een volledig geautomatiseerde omzeiling van authenticatie via bijvoorbeeld Radius. Toegang tot deze hardwarespion voor de hacker kan via de internetverbinding van het doelwit, waarbij de Power Pwn zich van binnenuit het netwerk een weg kan banen door firewalls en indringersdetectiesystemen.

Verder heeft het stekkerblok een eigen gsm- of 3G-verbinding compleet met eigen beveiliging. De meegeleverde adapter voor gsm en 3G is unlocked en is compatibel met sim-kaarten van operators in ruim 160 landen. Meldingen zijn via e-mail of sms te ontvangen, bijvoorbeeld wanneer een pc op het te hacken netwerk een beveiligde verbinding opzet. Ook aansturing via sms-berichten is mogelijk.

Nog onopvallender

Dit nieuwste product van Pwnie Express heeft wel een fors prijskaartje: 1295 dollar. Het is alvast te bestellen, maar de leveringstijd is nog niet bekend. Het product bevindt zich nu in de eerste fase van de massaproductie, meldt de leverancier. Tech-magazine Wired weet te melden dat de ontwikkeling mogelijk is gemaakt dankzij subsidie van het Amerikaanse ministerie van Defensie, via het nieuwe DARPA-project Cyber Fast Track wat start-ups op het gebied van cyberdefensie stimuleert.

Het nep-stekkerblok bouwt voort op functies (PDF) in de Pwn Plugs van Pwnie Experss. Die apparaten doen zich voor als wandstekker maar vallen meer op doordat ze niet als stroomadapter met een apparaat zijn verbonden. De Plugs kunnen wel via een netwerkkabel aan pc's hangen, maar zijn daardoor mogelijk nog eerder verdacht.