Dat schrijft althans Dan Levine in het online tijdschrift Salon Magazine. Gebruikers die via uitwisseldiensten zoals KaZaA en AudioGalaxy proberen om nummers van de nieuwe cd van Eminem te downloaden, zouden dikwijls van een koude kermis thuiskomen. Het opgehaalde bestand blijkt niet het gewenste nummer. Het gaat daarbij onder meer om nummers met een 20 tot 30 seconden durende loop van een koortje. Bij andere nummers zou de muziek steeds worden afgewisseld door tien seconden stilte, zo weet de door Salon Magazine aangehaalde gebruiker 'Tony P.' te melden. Kwade opzet van Interscope, het platenlabel van Eminem, wordt vermoed. Het bedrijf heeft immers alles in het werk gesteld om het illegaal kopiëren van 'The Eminem Show' tegen te gaan.

Kopieerbeveiliging

Recensenten en radiostations kregen de cd niet, zoals gebruikelijk, voordat hij in de winkel lag. Bovendien werd ruim van tevoren aangekondigd dat de cd voorzien zou zijn van een kopieerbeveiliging. Toch moest Interscope de uitbreng van de cd van de blanke rapper vervroegen, omdat nummers van de cd op internet waren verschenen. Bovendien bleek de kopieerbeveiliging eenvoudig te omzeilen. Om de kopieerders 'terug te pakken' zou Interscope besloten kunnen hebben om nepnummers via internet te verspreiden. Bovendien zou op die manier de schade beperkt kunnen worden: Eminem-fans die keer op keer de verkeerde nummers downloaden, gaan wellicht alsnog naar de winkel om het album te kopen.

Buitenwijk

Vertegenwoordigers van Interscope wilden geen reactie geven op het artikel in Salon. In de Los Angeles Times verscheen op 21 mei al een bericht dat het platenlabel uitwisselnetwerken zou overspoelen met mismaakte kopieën van Eminem. Een bron voor die boude stelling ontbrak echter. Of Interscope daadwerkelijk verantwoordelijk is voor de nepnummers op uitwisseldiensten, blijft dus speculeren. De tracks zouden net zo goed afkomstig kunnen zijn van een moeder in een buitenwijk die een hekel heeft aan de controversiële Eminem, stelt Jupiter-analist Stacey Herron tegenover Salon. "Of van Eminem zelf."