De Amerikaanse filmstreamingdienst deed dat vorig jaar al samen met Microsoft bij IE11 op Windows 8.1. De HTML5-ondersteuning ('Premium Video Extensions') zit ingebakken in het maandagavond gepresenteerde OS X Yosemite, waardoor er geen extra plugins nodig zijn voor het streamen van films, documentaires en series.

Discussie over DRM

De in april 2013 aangekondigde overstap naar de vijfde versie van webtaal HTML had wel wat voeten in de aarde. Netflix moest wachten op de browsermakers. Dit vanwege de omstreden ondersteuning van DRM-beveiliging in de open webstandaard HTML, wat ervoor zorgt dat beelden alleen kunnen worden bekeken als daarvoor een licentie is.

Netflix en Apple hebben nauw samengewerkt voor de implementatie, schrijft Netflix op zijn techblog. Het bedrijf is blij dat Apple nu ook de Media Source Extensions (MSE), Encrypted Media Extensions (EME) en Web Cryptography API (WebCrypto) heeft geïmplementeerd in Safari. Netflix bedankte daar Microsoft een jaar geleden ook voor.

Even wachten

Het grote publiek moet overigens nog even wachten. Apples nieuwe OS X-versie komt pas deze herfst uit. Wel is maandag de ontwikkelaarsversie uitgebracht en volgt binnenkort het OS X bètaprogramma.