Vanochtend werd een aantal T-Mobile klanten her en der verspreid in het land getroffen door een storing. 'Slechts een klein deel van de abonnees is getroffen door de netwerkstoring', benadrukt de woordvoerster van T-Mobile.

De interruptie zou inmiddels verholpen zijn, meldt de operator. Het is het gevolg van een technisch probleem dat vannacht ontstond bij onderhoud aan het netwerk. Dit moet eigenlijk netwerken zijn, want de storing trad op toen er iets fout ging bij werkzaamheden om het aangekochte netwerk van Orange in dat van T-Mobile te schuiven.

Kwetsbaarder

"Dat is een zeer complex proces. We voeren daarom 's nachts veel vaker werkzaamheden uit, en dat maakt ons netwerk op dit moment wat kwetsbaarder", aldus de zegsvrouw. De getroffenen waren overigens geen oud-Orangeklanten.

Sinds T-Mobile de boedel van Orange Nederland heeft overgenomen, streeft het bedrijf naar volledige integratie van beide netwerken. Dit moet leiden tot een beter netwerk, maar ook aanzienlijke kostenbesparingen. Deze integratie en de verhoogde kwetsbaarheid duurt nog 'de komende tijd'. Hoe lang precies wil T-Mobile wegens concurrentiegevoeligheid niet kwijt.

Drie weken geleden werd T-Mobile getroffen door een landelijke netwerkstoring door 'een probleem in de centrale'. Daarnaast ontving de operator veel klachten over belabberde dekking van de iPhone, maar daarvoor verwijst het concern door naar Apple.