De Brightmail Gateway 8.0 is de opvolger van de Symantec Mail Security 8300 anti-spam appliance. Nieuw in versie 8.0 is Adaptive Reputation Management (ARM) waarbij de reputatie van een afzender regelmatig tegen het licht wordt gehouden. Spammers worden op de zwarte lijst gezet, terwijl de mail van betrouwbare afzenders juist met voorrang wordt afgehandeld. ARM kijkt daarbij niet alleen naar de reputatie op wereldwijd niveau maar ook op lokaal niveau.

Symantec belooft met Brightmail Gateway 8.0 ook het beheer te vereenvoudigen. De mogelijkheid om de anti-spamoplossing virtueel uit te rollen is verder uitgebreid en de anti-spamoplossing kan nu worden geïntegreerd met het Data Loss Provention-product dat Symantec een jaar geleden in handen kreeg via de overname van Vontu.

Data Loss Prevention

DLP wordt nu opgewaardeerd naar versie 9.0, wat de tweede release is onder de vlag van Symantec. DLP 9.0 breidt Data Loss Prevention uit van het netwerk naar de endpoint. Zo kan het nieuwe pakket voorkomen dat mail wordt verstuurd vanaf een mobiel apparaat of dat een document wordt uitgeprint. Ook knippen en plakken van tekst kan worden geblokkeerd.

Daarnaast biedt DLP 9.0 monitoring van de lokale drive en controle van de applicaties die op de endpoint draaien. Voor het beheer van policies biedt DLP 9.0 integratie met de tools van Altiris.

Enterprise Vault

De archiveringsoplossing Enterprise Vault tot slot is toe aan versie 8.0. Een belangrijk aandachtpunt in deze nieuwe release is het opslaan van gegevens zonder doublures. Een gearchiveerd item wordt slechts één keer opgeslagen en voorzien van een ‘vingerafdruk’ waarmee gebruikers het item weer terug kunnen vinden.

BlackBerry- en Windows Mobile-gebruikers kunnen de Enterprise Vault voortaan ook mobiel doorzoeken, al is deze optie nog wel in bèta. De Vault Cache maakt het archief ook offline beschikbaar.

Bron: Techworld