De Security Risk Management 3000 haalt zijn informatie direct uit firewalls, routers en assessment-scanners. "Hierdoor zie je hoe dreigingen door het netwerk kunnen vloeien en de gevarenzones herkennen", zegt Johnie Konstansas van Redseal.

Eén van de eerste bedrijven die de nieuwe appliance gaat testen, is Atos Euronext Market Solutions – een joint venture tussen Ator Origin en Euronext.

"We hopen hiermee router- en firewallconfiguraties te verzamelen en zo te kunnen kijken of gegevens zoals verwacht door ons netwerken stromen", zegt Jon McClelland, beveiligingsspecialist bij Atos Euronext. "Idealiter zou het ook laten zien wat er gebeurt als we aanpassingen maken in het bestaande netwerken."

"Het beheren van risico's en complexiteit in grote netwerken is erg moeilijk", zegt Trent Henry, beveiligingsanalist bij Burton Group.

"Door informatie van afzonderlijke architectuuronderdelen te verzamelen en processen en risico's te visualiseren, kunnen it-afdelingen hun it-infrastructuur beter behren."

De eerste versie van SRM3000 zal overigens alleen Cisco's IOS-routers en PIX (versies 5, 6 en 7) en Checkpoints Smartscenter ondersteunen. Ook worden de assessment-scanners van Qualys en Nessus ondersteund. Bron: Techworld