De producten zijn afkomstig van het door Sonicwall overgenomen MailFrontier. De combinatie van antispam, antivirus, antiphising, policy management en het geautomatiseerd beheer van groepen, gebruikers en mailboxen moet bij kleine en middelgrote bedrijven niet alleen kosten, maar ook de administratieve rompslomp besparen, meent Sonicwall.

De software van SonicWall wordt op een bestaande server geïnstalleerd. Grote bedrijven met meer dan duizend gebruikers kunnen kiezen uit de Email Security 6000 en 8000-appliances; kleine en middelgrote bedrijven met vijftig tot duizend gebruikers uit de Email Security 200, 300, 400 en 500-appliances.

Opvallend aan de software is dat eindgebruikers zelf hun spam kunnen beheren. Volgens Sonicwall zou het delegeren van spambeheer veel werk uit handen nemen van systeem- en netwerkbeheerders en zou zo ook het aantal 'false positives' worden beperkt.

De Sonicwall Email Security-software is reeds verkrijgbaar, evenals de appliances voor het mkb. De appliances voor grote bedrijven verschijnen in juni.

Sonicwall opereert in een markt die erg beweeglijk is. Volgens onderzoeksbureau IDC is e-mailbeveiliging en -beheer een van de grootste kopzorgen van it-beheerders. Aanvallen van buitenaf worden steeds hardnekkiger, vereisten op het gebied van opslag steeds strenger en kosten steeds hoger. In de Verenigde Staten alleen al slorpen e-mailbedreigingen 20 miljard dollar aan bedrijfsmiddelen op, aldus IDC. Bron: Techworld