Proofpoint Messaging Security Gateway for Vmware is bedoeld voor het groeiend aantal bedrijven dat Vmware gebruikt om de hoeveelheid hardware in hun datacenters terug te dringen, aldus Andres Kohn, vice-president bij Proofpoint.

Hoewel de software momenteel nog in bèta verkeert, verwacht het Amerikaanse softwarebedrijf de definitieve versie eind dit jaar op de markt te kunnen brengen.

Volgens Proofpoint is hun product de eerste virtuele beveiligingssoftware voor e-mail. Het pakket voorziet onder meer in antispam- en antivirusfunctionaliteit.

Proofpoint Messaging Security Gateway for Vmware is gebaseerd op de software die de fabrikant al langer gebruikt in zijn hardwarematige beveiligingsapparaten.

De software 'gedraagt' zich als hardware, maar draait feitelijk op de Vmware-infrastructuur op bijvoorbeeld x86-desktops of servers met Vmware Player, Server of ESX Server.

De bèta kan worden gedownload vanaf de website van Proofpoint, een bedrijf dat in 2002 is opgericht door de voormalige Netscape-cto Eric Hahn. Bron: Techworld