Het is de bedoeling dat consumenten met deze software zonder vrees of beperkingen online kunnen winkelen, bankieren en riskante internetzones bezoeken. De software verwijdert persoonlijke informatie na een browsersessie en bevat verschillende afweermiddelen tegen gevaarlijke sites en downloads. Hiermee zouden browsermisbruik, drive-by downloads en phishing worden voorkomen, zonder websurfen te verzwaren of de internetroutines van gebruikers te hinderen.

ZoneAlarm ForceField kan worden geïntegreerd in Internet Explorer of Firefox, maar is alleen geschikt voor pc-gebruikers. Voor het product is samengewerkt met een groot aantal leveranciers van antivirus-, antispyware-, firewall- en beveiligingspakketten, waaronder de eigen oplossingen van ZoneAlarm.

Producent Check Point Software Technologies is marktleider op het gebied van firewalls en databeveiliging. Naar verwachting zal de betaalde versie van ForceField in het eerste kwartaal van 2008 algemeen beschikbaar zijn voor 29,95 dollar. De betaversie is nu gratis te downloaden op de site van ZoneAlarm.

Bron: Techworld