De nieuwe functionaliteiten worden snel aan een van de komende builds toegevoegd die deelnemers aan het Inside-programma mogen betatesten. Later dit jaar komt het beschikbaar voor alle zakelijke klanten, meldt Microsoft.

Een nieuwe feature is onder meer Enterprise Data Protection, dat bedrijven de mogelijkheid biedt data ook lokaal te versleutelen. Daardoor kunnen alleen apps die daar recht toe hebben de data benaderen en gebruiken. Ook kan bedrijfsdata op afstand worden gewist zonder dat andere (persoonlijke) data wordt aangetast. Dat is onder meer handig als werknemers eigen hardware gebruiken.

Inloggen zonder wachtwoord

Verder kunnen werknemers inloggen op bedrijfsapplicaties, bedrijfsnetwerken en bedrijsservers zonder daarvoor een wachtwoord te gebruiken met Passport for enterprise. Zakelijke apps kunnen worden gehaald uit de Windows Store for Business, dat onder meer admins de mogelijkheid geeft apps aan te schaffen in bulk voor verdere uitrol over het netwerk.

Verder meldt Microsoft dat het vanaf oktober met Dell tablets gaat verkopen aan zakelijke klanten. De Surface Pro wordt door Dell toegevoegd aan zijn gehele zakelijke lijn van hardware. In Nederland komt het na de jaarwisseling beschikbaar. Ook HP gaat de Surface Pro in zijn zakelijke propositie gebruiken.

Microsoft neemt het op tegen Apple

Microsoft heeft al een zakelijk verkoopkanaal voor de Surface in 30 landen, waaronder Nederland, Met de overeenkomst met Dell maakt het bedrijf zich op voor een clash met Apple, dat met een grotere iPad eveneens de zakelijke markt wil betreden, onder meer in samenwerking met IBM en Cisco.