In juni komt Symantec met een securitypakket voor Android. Met deze software kunnen gebruikers een gestolen of verloren smartphone op afstand uitschakelen. Dat kan door middel van een sms-bericht naar de telefoon in kwestie.

De Android-securitysoftware zal ook op zoek gaan naar malware in geïnstalleerde apps. Apps die zich verdacht gedragen, door bijvoorbeeld persoonlijke data te verzenden, worden op een zwarte lijst gezet, schrijft Connectedplanetonline.com. Er volgt een waarschuwing of een blokkade op een verdachte app.

iPhone gesloten

Omdat Apple een gesloten distributiemodel heeft voor applicaties is securitysoftware voor de iPhone minder urgent. Android-apps daarentegen kan op meerdere manieren geïnstalleerd worden, zoals via het web of zelfs in e-mails, zegt Symantec.

Symantec gelooft dat de malwaredreiging voor Android zal groeien naarmate het platform populairder wordt. "Android is opener dan andere platformen", zegt Symantec-productmanager Dan Nadir. "Er kan sneller iets misgaan."

Storage op afstand

In juni zal Symantec ook een vernieuwde versie van de app 'Norton Connect' uitbrengen voor iPhone en Android. De gratis app biedt toegang tot de betaalde storagediensten Norton 360 en Norton Online Backup.

Daarnaast kondigt Symantec ook Norton DNS aan, een eigen DNS-dienst dat een alternatief biedt op het DNS van de provider. In Norton DNS zit beveiliging ingebouwd: bekende sites met malware, spyware en phishing worden tegengehouden.