Telefoons die zo verouderd zijn dat je elkaar nauwelijks kunt horen en computers waar software voornamelijk via floppydisks werkt: voor de Amerikaanse basis F.E. Warren Air Force in Cheyenne (Wyoming, VS) is het dagelijkse realiteit.

"Het is verschrikkelijk", zegt een operator van de raketinstallatie op de luchtmachtbasis over de verouderde infrastructuur, waarin bijvoorbeeld nog met analoge telefoonlijnen en antieke toestellen gewerkt wordt. "Je kunt de persoon aan de andere kant nauwelijks horen. Soms komt de verbinding helemaal niet tot stand, wat het lastig maakt om gewoon je werk te kunnen doen."

De computers van de basis werken nog met floppydisks en kennen geen internetverbinding. Hoewel generaal Jack Weinstein aandringt op vernieuwing, concludeerde een team cyberexperts enkele jaren terug nog dat dit "zeer veilig" was. Op deze manier zouden hackers nooit toegang tot de systemen kunnen krijgen.

Weinstein maakt zich grote zorgen over de verouderde staat van de technologie. Hij is bang dat het vroeg of laat een keer mis gaat en er een ramp plaatsvindt. Op de in de jaren 60 gebouwde basis worden 450 nucleaire kernkoppen en Minuteman III raketten door de computers aangestuurd. Op de floppydisks staan de lanceercodes van de ballistische wapens.