Naast de Amerikaanse overheid gingen ook organisaties als IT-dienstverlener CSC, televisiezender CBS en hypotheekleverancier Fannie Mae in de fout met het beveiligen van hun webgesprekken.

Wie op Webex.com naar een bedrijf zoekt en daarbij naar het 'Event Center' gaat, krijgt soms een overzicht te zien van openbare vergaderingen. Hoewel een aantal daarvan inderdaad bedoeld is voor een groot publiek - denk daarbij aan productdemonstraties en financiële toelichtingen - zijn ook een groot aantal verslagen te vinden die niet voor de ogen van derden zijn bedoeld, ontdekte securityonderzoeker Brian Krebs.

Krebs verwittigde Cisco direct. De netwerkleverancier informeerde vervolgens alle klanten met een mailing (pdf) waarin gewezen werd op een aantal best practices die helpen sessies beter te beveiligen. Standaard wordt al jaren de optie gegeven een wachtwoord in te voeren, maar sommige bedrijven zijn kennelijk te lui om deze te gebruiken.

Zomaar een training bijwonen of geïnformeerd worden over geheime plannen? Het kon tot voor kort bij onder andere het Amerikaans ministerie van Energie.