Bijna één op de drie bedrijven in Noord Amerika en Europa ondersteunt momenteel de iPhone. Dat zijn er vrij veel, gezien de in verhouding tot RIM en Microsoft toch magere beheer- en beveiligingsfuncties. De veranderingen die doorgevoerd zijn in iOS versie 4 hebben veel IT-managers echter over de streep getrokken, naar het blijkt. Volgens senior analist Andrew Jaquith van Forrester kan de iPhone nu “in de basis aan beveiligingsbehoeften van de meeste bedrijven voldoen.”

Aanzetten beveiligingsfeatures

Naast de features die al standaard zijn in iOS 4, kunnen bedrijven die nog wat meer noten op hun zang hebben wat betreft beveiliging hun werknemers verplicht stellen om features als iOS hardware encryptie aan te zetten, langere wachtwoorden te nemen en certificaat gebaseerde authenticatie voor e-mail in te stellen via de nieuwe API’s die voor dit soort doeleinden in iOS zitten.

Extreme maatregelen

Met nog wat extremere maatregelen zouden bedrijven die écht billenknijpen er nog een schepje bovenop kunnen doen. Zo zouden de App Store, Safari of de YouTube app kunnen worden uitgezet, of zou men het gebruik van de camera kunnen blokkeren. Forrester waarschuwt echter dat deze maatregelen spaarzaam zouden moeten worden toegepast.

Zwakheden

Forrester ziet echter nog wel een aantal zwakke punten in iOS 4 als platform voor bedrijven. Bedrijven als Trust Digital en Sybase springen in de gaten die Apple nog overlaat, aldus Jaquith.

Bron: Techworld