Duitse beveiligingsonderzoeker Collin Mulliner kreeg van anderen te horen dat zijn code opdook in de bij Hacking Team ontwikkelde exploits. In een blogpost schrijft hij boos dat hij niets te maken heeft met de gehackte hackhuurlingen. De code die hij heeft ontwikkeld heeft hij open source beschikbaar gemaakt en het Italiaanse bedrijf heeft die basis gebruikt voor diens Android-exploits.

Niet meegewerkt

Maar goed, je bepaalt natuurlijk niet wie er wat met je open source code doet. Mulliner voelde zich genoodzaakt helder te maken dat de Hacking Team-code niet van hem is, toen hij e-mails kreeg waarin gevraagd werd of hij 'zijn' Hacking Team-exploit had bijgewerkt voor Android Lollipop. Hacking Team gebruikte Mulliners library's waarin ze netjes de copyrightgegevens hadden laten staan.

Over dat laatste is hij niet te spreken, omdat het de indruk geeft dat hij heeft meegewerkt aan de ontwikkeling van de gewraakte tools. De code staat vrij op GitHub en is door iedereen te gebruiken. Ondanks dat klaagt de onderzoeker dat hij het niet prettig vindt dat zijn producten voor zulke doeleinden worden ingezet.

Lees ook: 7 genante details van de Hacking Team hack