Met die conclusie komt Symantec op basis van onderzoek waarbij IT-managers in grotere organisaties in de VS, elf Europese landen, het Midden-Oosten en Zuid-Afrika zijn ondervraagd. Uit de studie blijkt dat het belang van een goed plan wel wordt ingezien: 69 procent zegt zich zorgen te maken over de reputatieschade, terwijl 65 procent ook vreest dat de concurrentiepositie in het geding komt. Met 64 procent komt de angst voor het verlies van bedrijfsgegevens op derde plaats.

Toch leidt het besef niet altijd tot goed handelen, want slechts 40 procent heeft onderzoek gedaan naar alle denkbare gevaren. Twaalf procent heeft helemaal geen onderzoek gedaan naar risico's en 88 procent naar tenminste een enkel risico. Ondergeschoven kindje met 42 procent is het onderzoeken op het risico van veranderingen in systeemconfiguraties, wat volgens andere onderzoeken de grootste bron van problemen bij garanderen van continuïteit is.

Dat het nodig is dit onderzoek wel te doen toont Symantec aan door te stellen dat de meeste plannen met een disaster recovery plan dit ook wel eens getest heeft. In 48 procent van de gevallen bleek het plan vervolgens niet goed te werken. Een zelfde percentage stelt dat zij hun plan wel eens hebben moeten uitvoeren.

Bron: Techworld