De Amerikaanse televisiezender CNN is gehackt. Opnieuw zijn het leden van de Syrian Electronic Army, een groep aanhangers van de Syrische president Bashar al-Assad, die het afgelopen jaar vaker van zich hebben laten horen. Ditmaal konden zij tegelijkertijd meerdere Facebook- en Twitter-accounts en blogs van CNN overnemen. Zij claimden de hack vervolgens op hun eigen account.

Vervolgens hebben de hactivisten donderdagnacht verschillende politieke boodschappen geplaatst. Buzzfeed verzamelde de vijf Tweets die op het CNN-account verschenen. Daarin wordt CNN onder meer beschuldigd van "nepverslaggeving" en wordt de Amerikaanse president Obama een terrorist genoemd:

Na enkele minuten hebben de oorspronkelijke beheerders van het account de berichten weer verwijderd. Dat geldt ook voor het Wordpress-blog van de nieuwszender. De Syrian Electronic Army heeft intussen een indrukwekkend rijtje slachtoffers achter zijn naam staan. Onder andere Twitter, Viber, Reuters, Financial Times, AP, BBC, nieuwszender NPR en enkele Arabische tv-zenders kregen 'bezoek' van de hackersgroep.

De hackers eisen hun daad op: