Is er dan niets meer veilig? Niemand kijkt vandaag de dag nog raar op van berichten over besmette mp3-spelers of usb-sticks. Het nieuws over met malware geïnfecteerde digitale fotolijstjes moet echter wel tot enkele gefronste wenkbrauwen leiden.

De getroffen displays probeerden een Trojaans paard te installeren op de computers waarop ze werden aangesloten, zo waarschuwt het SANS Internet Storm Center. Het zou in alledrie de gevallen gaan om hetzelfde product (ADS Digital Photo Frame - 8") en dezelfde winkelketen (Sam's Club).

Volgens Security Focus bewijzen de incidenten hoe wijd verspreid het malware-gevaar is. Elektronische apparaten met ingebouwd geheugen zijn alomtegenwoordig, maar veel consumenten staan nooit stil bij de potentiële gevaren. "Dit wordt natuurlijk nooit zo gevaarlijk als een massaal verstuurd e-mailvirus, maar op deze manier zijn wel slimme aanvallen mogelijk", aldus Marcus Sachs van het Internet Storm Center.

Hoe de Trojaanse paarden op de digitale fotolijstjes terecht zijn gekomen, is onduidelijk. Advanced Design Systems (ADS) en Sam's Club (eigendom van Wal-Mart) reageerden niet op vragen van Security Focus.

Bron: Techworld