Het zou bijna ondersneeuwen door de noodpatch die Microsoft vandaag gaat uitbrengen voor IE: Ook Opera en Mozilla geven een aantal veiligheidspatches uit voor hun browsers. Gebruikers van Opera wordt met klem geadviseerd om de update zo snel mogelijk uit te voeren.

Met een nieuwe versie van Opera worden twee 'extreem ernstige' kwetsbaarheden verholpen. De zwakke plekken stelden de gebruiker bloot aan kwaadaardige websites en zorgden voor geheugencrashes. De Noorse browserbouwer heeft daarnaast nog een aantal 'hoogst ernstige' problemen opgelost. De laatste versie van Opera is hier te vinden.

Mozilla pleistert

Mozilla heeft vandaag een aantal updates uitgebracht voor zowel Firefox 2 als 3. In versie 2 worden negen veiligheidslekken gedicht, waarvan vier ernstige. Het is de laatste update die voor Firefox 2 zal verschijnen, zoals de stichting al een tijd geleden heeft aangekondigd. De browserbouwer adviseert gebruikers om zo snel mogelijk over te stappen naar Firefox 3. In deze versie zijn acht kwetsbaarheden verholpen, waarvan een drietal de status 'kritiek' kreeg.

De afgelopen twee jaar heeft Mozilla in totaal 115 kwetsbaarheden ontdekt in Firefox 2. Sinds de release van Firefox 3, in juli van dit jaar, werden er in totaal 26 lekken verholpen. Beide versies zijn te patchen via de automatische updatefunctie, of via de website van Mozilla.

Bron: Techworld.nl