De tweetraps authenticatie van WordPress maakt vooralsnog uitsluitend gebruik van de Google Authenticator-app, die beschikbaar is op Android, iPhone, BlackBerry en Windows Phone 8. Gebruikers van WordPress die de extra beveiliging inschakelen krijgen via de smartphone een unieke verificatiecode waarmee ze tijdelijk kunnen inloggen.

WordPress biedt zijn tweetraps authenticatie voorlopig alleen aan voor de weblogs die op WordPress.com zelf worden gehost. Blogs die alleen de software van WordPress gebruiken worden daarmee nog uitgesloten.

Klik voor groot

De weblog-aanbieder heeft een speciale instructiepagina opgericht voor gebruikers die de extra authenticatie willen inschakelen en adviseert hen allemaal om de meegeleverde backup-code uit te printen en te bewaren op een veilige plaats.

WordPress sluit aan in een steeds langer wordende rij bedrijven. Ook Google, Facebook, Dropbox en onlangs Apple introduceerden tweetraps authenticatie. Een beveiliging waarvan overigens ook alweer is aangetoond dat deze niet volledig waterdicht is.

Klik voor groot