InstaWallet heeft voor onbepaalde tijd zijn dienst geschorst nadat hackers de database hebben geplunderd, meldt het bedrijf. Het is niet bekend hoeveel klanten de dienst had en hoeveel Bitcoins het beheerde.

Ondanks de belofte van InstaWallet om gebruikers hun Bitcoins te restitueren is dat zeer ongewis. Gebruikers kunnen op dezelfde URL waar voorheen hun kluis zat een claim invoeren om hun cryptomunten terug te krijgen.

Koersmanipulatie

Ondertussen ligt Mt.Gox, veruit het grootste Bitcoin-handelsplatform, al dagenlang wederom onder zwaar DDoS-vuur. Het gaat mogelijk om kwaadaardige speculanten die door transacties te vertragen de koers proberen te manipuleren. Ook vorige week vond een vergelijkbare aanval plaats, in combinatie met hoge handelsvolumes. Concurrent Bitcoin Central ligt inmiddels al dagen stil vanwege een hack.

Bubble

De koers van Bitcoin laat de afgelopen maanden een soort exponentiele curve zien, die nu pas enigszins lijkt te stabiliseren rond de 130 dollar. Maar wilde schommelingen blijven dagelijkse realiteit.