Deze kwartaal-patchronde stond gepland voor dinsdag 13 oktober, maar dat komt Oracle niet zo goed uit. De databasereus houdt die week namelijk zijn OpenWorld Conferentie in San Francisco. Het zou onhandig zijn om juist dan een patchronde te houden. In een mailing en blogposting stelt Oracle dat veel klanten, en dus veel mensen die de patch moeten uitrollen, bij de conferentie zullen zijn.

Om die reden wijkt Oracle af van het gebruikelijke ritme, en kunnen beheerders een nieuw cirkeltje in hun agenda zetten. De patchronde zal nu plaatsvinden op dinsdag 20 oktober. Ook de vooraankondiging wordt verschoven, en wordt vrijgegeven op 15 oktober.

Na Microsoft-updates

Beheerders die naast Oracle- ook Microsoft-software draaien, hebben dan voor de komende periode dus twee data om rekening mee te houden. Microsoft komt op 13 oktober gewoon met patches in het kader van zijn maandelijkse Patch Tuesday.

Beheerders die OpenWorld bezoeken, moeten dus direct na die conferentie aan de slag. De vooraankondiging van de kwartaalpatches komt op de laatste dag van de gebruikersbijeenkomst en de patches zelf volgend dus vijf dagen erna.

Bron: Techworld.nl.