Normaalgesproken moet Oracle dagelijks zo'n drieduizend hackaanvallen doorstaan. Maar nadat het bedrijf op de Comdex-beurs de reclamecampagne 'onbreekbaar'startte om de veiligheid van zijn producten te benadrukken, is het aantal aanvallen sterk gestegen.

"Geen hacker zal het ooit lukken om onze software te kraken", zei Larry Ellison, bestuursvoorzitter van Oracle toen op de beurs. Ellison realiseerde zich ook wel dat het behoorlijk gevaarlijk was om zo'n uitspraak te doen, maar hij bleef er bij dat Oracle niet te kraken was. Hij benadrukte wel dat het geen directe uitnodiging was aan het adres van de hackersgemeenschap.

Hackers vatten de uitspraak echter wel letterlijk op en begonnen massaal de aanval op de systemen van Oracle. Tot nu toe weten de systemen van het bedrijf stand te houden. "De hackers proberen met name een weg te vinden langs mogelijke veiligheidsgaten in Windows NT", zegt Mark Javis van Oracle tegen Reuters.

Javis is tevreden met het resultaat tot nu toe. "Het is alsof een vlieg tegen een hor aanvliegt. Het scherm deukt niet eens in." Javis sneerde ook nog even naar Microsoft: "Dit bedrijf gebruikt niet eens NT voor zijn eigen website. Zij gebruiken Unix. Dat is nogal ironisch", zegt hij.

Oracle heeft inmiddels meer dan 30 miljoen dollar in de 'onbreekbaar'-reclamecampagne gestoken en is van plan nog eens 70 miljoen dollar te investeren.