Algemeen directeur Larry Ellison presenteerde Oracle's 'Unbreakable Linux'-programma deze week op de Openworld-conferentie in San Francisco.

Bedrijven die zich inschrijven op het Unbreakable Linux Network (ULN) kunnen kiezen uit drie soorten ondersteuning: network (voor softwareondersteuning en updates), basic (met 24x7-ondersteuning) en premier (met Oracle Lifetime Support). Ook bedrijven die geen Oracle-producten gebruiken kunnen zich inschrijven, aldus Ellison.

De network-, basic- of premier-ondersteuning kost bedrijven respectievelijk 99, 399 en 1199 dollar per systeem per jaar. Zitten er meer dan twee cpu's in een systeem dan bedragen de kosten van de basic- en premier-ondersteuning respectievelijk 999 en 1999 dollar. Tot 31 januari biedt Oracle echter 50 procent korting.

Ellison presenteerde naast het Red Hat Enterprise-programma ook de twaalfde versie van Oracle E-Buisiness Suite. Het nieuwe pakket is volgens hem makkelijker te implementeren dan versie 11i, moet het makkelijker maken om wereldwijd gebruikte data samen te voegen en bevat nu ook tools waarmee gebruikers de winstgevendheid van een productlijn of afdeling kunnen analyseren.

Wanneer E-Buisiness Suite 12 precies verschijnt, is nog niet bekend. Het pakket komt in ieder geval binnen een jaar op de markt, meldt Oracle. Bron: Techworld