Bedrijven met Oracle Database 10g Release 2 of hoger kunnen met de add-on, Oracle Database Vault, aangeven welke gegevens voor wie beschikbaar zijn en dat eventueel koppelen aan het gebruikte ip-adres, de machine en de tijd waarop toegang wordt gezocht.

Bijzonder is dat Database Vault ook in staat is de toegang van zogenaamde 'superusers' (zoals databasebeheerders) te beperken.

Volgens Wynn White, beveiligingsmanager bij Oracle, zijn steeds meer bedrijven zich bewust van de risico's 'van binnenuit'. "Sommige bedrijven geven expliciet aan op een of andere manier de controle te willen houden over hun databasebeheerders", aldus White. "Over het algemeen heeft zo'n persoon toch de sleutel tot een compleet datamagazijn."

Een Linux-versie van Database Vault is binnen dertig dagen beschikbaar, aldus Oracle. De prijs bedraagt 20.000 dollar per cpu of 400 dollar per gebruiker, afhankelijk van de voorkeur van de klant. Andere besturingssystemen zullen binnen een half jaar worden ondersteund. Bron: Techworld