Geen paniek bij de leden van de Piratenpartij in Den Haag, ook niet na alle alarmerende berichten over de hackers die gisteren de databases van de partij hebben leeggeroofd. In Den Haag weten ze hoe ze hackers en overheden buiten moeten houden: de gehele administratie wordt op papier uitgevoerd, zoals onderstaand Facebookbericht van de Hagenaars meldt:

Aan de andere kant van de Randstad, op het piratenhoofdkwartier in Amsterdam, blijkt de schade niettemin groot, groter dan in eerste instantie werd gedacht. Niet alleen het ledenbestand is bij de hack gecompromitteerd, ook alle gegevens van Etherpad en het Forum zijn in handen gekomen van de aanvallers. De hackers blijken ook de database te hebben verwijderd van de website.

De leden van de Piratenpartij krijgen het advies alert te zijn op valse e-mails. Het zijn vooral de NAW-gegevens en de e-mailadressen van medewerkers en leden die in handen van de kwaadwillenden zijn gevallen. "Wachtwoorden zijn, voor zover bekend, niet ingezien. Deze zijn niet in platte tekst opgeslagen", meldt het bestuur op de eigen website. Ook lijkt de boekhouding niet te zijn getroffen.