Parlementariërs van het Huis van Afgevaardigden, de Amerikaanse Tweede Kamer, kunnen niet genieten van streamingmuziek van de populaire dienst Spotify, omdat die gebruik maakt van P2P-technologie.

“Om onze data te beschermen, verbiedt ons IT-beleid het gebruik van P2P-technologie in het algemeen binnen ons beveiligd netwerk" legt een woordvoerder uit aan Politico. Inderdaad gebruikt Spotify P2P om zijn streaming servers te ontlasten, maar de suggestie is dat het zou gaan om een soort illegale activiteit.

Uiteraard is Spotify niet blij. “Het is een treurige dag als een paar bureaucraten het genieten van gratis, veilige toegang tot 20 miljoen songs blokkeren voor de leiders van ons land."

RIAA: Spotify legaal en veilig

Zelfs de lobbyclub van muziekmaatschappijen, de RIAA, bemoeit zich er tegenaan. “Spotify is een gelicentieerde, veilige online muziekstreamingdienst", doceert Cary Sherman, ceo van RIAA. “Het garanderen van toegang respecteert niet alleen de contractuele relatie tussen gebruikers en deze diensten, maar onderstreept ook het belangrijke politieke beleid om legale, veilige digitale providers te stimuleren."

Mike Masnick van Techdirt kaatst de bal terug en sneert dat het de huidige Spotify-blokkade heel goed het gevolg kan van het jarenlang demoniseren van P2P-technologie door diezelfde RIAA.