Dat blijkt uit de documenten die het malwarepakket Zeus vergezellen. Om te voorkomen dat gebruikers van het pakket het auteursrecht schenden en kopieën ter beschikking stellen aan derden (die niet hebben betaald), is het pakket voorzien van een Russische end user license agreement (eula). Via de eula verplicht de koper zich verder onder meer tot betalingen voor uitbreidingen en updates voor het pakket.

Wie zich niet aan de regels van de makers van Zeus houdt, loopt volgens de eula het risico dat zijn pakket onbruikbaar wordt. En wel doordat de producenten van de software dreigen de geleverde code naar antivirusbedrijven te sturen als de koper zich onttrekt aan de eula.

Leuk geprobeerd, maar erg veel succes had de licentieovereenkomst niet, zo stelt securitydeskundige Liam O'Murchu met genoegen vast op het Symantec Security Blog. Kort nadat het pakket werd uitgebracht, dook het alsnog gratis op in fora voor cybercriminelen. "Dit laat maar weer eens zien dat je tegenwoordig niemand meer kunt vertrouwen in de onderwereld", schrijft O'Murchu met een knipoog. Bron: Techworld