Er is een grote spamrun gaande met malwarebijlages die lijken te komen van Adobe, meldt Cisco. In de mails worden ontvangers opgeroepen om hun licentiesleutel te downloaden. Het gaat echter om malware, zo waarschuwt Adobe.

In de berichten staat dat de ontvanger Director 11.5, Creative Suite 6 Master Collection of Adobe Connect heeft gekocht en als attachment zit de zogenaamde licentiesleutel. De e-mails lijken van het domein adobes.com te komen, die niet op naam van Adobe Software staat. In de tekst staat: "Bedankt voor het aanschaffen van Digital Publishing Suite, Professional Edition Digital Publishing Suite software. Uw Adobe License Key is bijgevoegd in onderstaand document."

Zip-bestand

In het zip-bestand zit een exe-file met namen als 'License_Key_Document_Adobe_Systems'. Dat is een Trojaans paard die de aanvallers controle over de besmette computer geeft. "Klanten die deze e-mails ontvangen moeten ze meteen verwijderen zonder de bijlage te downloaden of links aan te klikken", aldus Adobe. Volgens VirusTotal herkennen 27 van de 49 onderzochte antivirusprogramma de trojan zaterdagochtend nog niet.